Blauwe bessen, het gezondste fruit

Deze reuze bosbessen, zijn blauwe bessen, familie van de bosbes.
Het plantmateriaal is van oorsprong afkomstig uit Amerika. Daar heeft men de in het wild voorkomende bosvariƫteiten tot deze grote heerlijke bessen ontwikkeld. Vergeleken met de wilde bosbes is de blauwe bes voller, zoeter en sappiger.

Blauwe bessen zijn een bron van anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Zonder suikertoevoeging zijn ze een krachtig hulpmiddel bij verkoudheid en diarree.

Van alle soorten groente en fruit hebben blauwe bessen het hoogste gehalte anti-oxidanten. Anti-oxidanten gaan de vorming vrije radicalen tegen. Vrije radicalen worden in de geneeskunde gezien als belangrijke veroorzakers van verouderingsprocessen, kanker en hart- en vaatziekten.

Zelfplukland

Op de Greftenhoeve mag u zelf de blauwe bessen plukken op het zelfplukland. Het is een erg leuke en ontspannende bezigheid om de bessen zelf te plukken, natuurlijk kunt u ze ook geplukt kopen.

Daarnaast hebben we ook diverse soorten ander kleinfruit zoals rode bessen en zwarte bessen, deze soorten alleen voor de zelfpluk. Kijk ook onder de knop "Wat is er rijp" voor de voorraden.

Blauwe bessen bevatten gemiddeld per 100 gram

Kilo Joule204
Kcal49
Eiwit1 gr
Calcium5 mg0,5% ADH
Ijzer0,3 mg3% ADH
Vitamine B10,02 mg2% ADH
Vitamine B20,03 mg2% ADH
Vitamine C10 mg14% ADH


Zwarte bessen, rode bessen en kruisbessen

Voor de liefhebbers hebben we op het zelfplukland ook zwarte bessen, rode bessen, en kruisbessen. Deze vruchten zijn heerlijk van smaak en prima te combineren met de blauwe bessen in de jam en sap.

Kijk op de pagina "Wat is er rijp" voor de actuele stand van zaken en voorraden, want niet alle bessen zijn tegelijk rijp.
Algemene voorwaarden - Privacyverklaring