Blauwe bessen plukken op de Greftenhoeve


Deze pagina is 5 februari 2024 bijgewerkt.

De Greftenhoeve is een Blauwe bessenkwekerij. De kwekerij is 6 ha groot. In de periode van ± 1 juli tot 1 september worden er miljoenen bessen rijp! Daarnaast plukken en sorteren we bessen met de hand voor de huisverkoop. We hebben alleen mensen nodig in week 26 t/m 35. Geef je dus tijdig op want we werken op volgorde van aanmelding! We hebben dit jaar ongeveer 75 opgaves nodig om de periode dekkend te krijgen.

We hebben mensen nodig die weten van aanpakken!!

Zorg ervoor dat je weet wanneer je op vakantie gaat voordat je je opgeeft. Je moet tenminste 2 weken kunnen werken in voorgenoemde periode anders zullen we je opgave afwijzen.

Als je je voor het eerst hebt opgeven om bessen te plukken dan krijg je in het voorjaar een uitnodiging voor de informatie/kennismakingsmiddag. We geven dan info en een rondleiding. Ook kunnen we dan persoonlijk kennis maken (duurt ongeveer 1,5 uur). De infomiddagen houden we in meivakantie. We checken dan ook de gegevens die je hebt verzonden en we maken een kopie van je ID-kaart. Je krijgt een uitnodiging op via Whatsapp voor deze middag. We maken ook een “plukkersapp” aan waarin al plukkers worden toegevoegd. Na de meivakantie houden we iedereen via deze Whatsappgroep op de hoogte van de actualiteiten. Let op dat de afstand van je huis naar de kwekerij niet te groot is, je kunt dat bijvoorbeeld even checken op Google Maps (ons adres: Greftenweg 16, 7671PC Vriezenveen).

Voor vragen kun je appen met Gerard: 0651719579


Wat moet je doen?

Bij de Greftenhoeve ga je blauwe bessen plukken en sorteren. De bessen pluk je in kratjes. Deze worden daarna verpakt. Een gedeelte van de bessen wordt verkocht aan huis en een gedeelte op de veiling aan winkeliers. Het is erg belangrijk dat de bessen zorgvuldig en netjes geplukt worden.

Je werkt buiten op de kwekerij. Als het 's morgens regent of de struiken zijn nat van de dauw of regen dan beginnen we wat later. De struiken moeten droog zijn als we beginnen met plukken. We plukken niet in de regen!

Je kunt tijdens het plukseizoen elke dag op deze site onder de knop "Veilingplukkers" zien hoe laat je moet beginnen. Er wordt van jou verwacht dat je de vastgestelde hoeveelheid bessen plukt, dit varieert per dag en heeft te maken met het aanbod van de rijpe bessen op het land. Wij vragen van jou een goede motivatie en een serieuze en positieve inzet! De opgave is niet vrijblijvend we gaan ervan uit dat je dan ook beschikbaar bent! Je krijgt per kilo betaald, je bepaalt zodoende je eigen uurloon, dat kan makkelijk oplopen tot 5 euro/uur. Het sorteren gebeurt op basis van uurloon.

We verwachten van jou dat je zorgvuldig en netjes werkt. De bessen die je plukt moeten van een zeer goede kwaliteit zijn. We willen ook dat je flink doorwerkt, zo verdien je ook het meest.


Wanneer moet je dan werken?

Je wordt opgeroepen op volgorde van aanmelding. Op de website onder veilingplukkers kun je zien welke personeelsnummers aan de beurt zijn, zit je hierbij dan kun je beginnen, dus hou de website in de gaten! Je kan alleen voor ons werken als je je aangemeld hebt en bent ingeschreven. De nieuwe plukkers, die zich dit jaar voor het eerst aangemeld hebben, moeten eerst informatiemiddag gevolgd hebben, hiervoor krijg je op Whatsapp een uitnodiging. De starttijd verschilt nogal, omdat de struiken droog moeten zijn als we beginnen met het plukken (kijk daarom elke dag op de pagina "Veilingplukkers"). We werken 4 tot 5 uur per dag, dus neem brood en drinken mee, je bepaalt zelf wanneer je pauze neemt.

Het plukkersfeest

Elk jaar aan het eind van het seizoen houden we het plukkersfeest. Het plukkersfeest is een gezellige avond met een barbecue, muziek, heel veel plukkers en de bekendmaking van de plukker van het jaar.

Aanmelden

Als je het bovenstaande goed gelezen hebt kun je je opgeven met onderstaand formulier. Let wel, je moet op 1 juli 13 jaar zijn om je te kunnen aanmelden. Als je binnen 2 weken geen persoonlijke bevestiging hebt gekregen dan kun je het beste even bellen of je aanmelding wel goed is doorgekomen. Zorg ervoor dat je een e-mailadres en telefoonnummer opgeeft waar je goed op bereikbaar bent! Onvolledige opgaven worden niet in behandeling genomen! Op de kennismaking/infomiddag maken we een kopie van je identiteitskaart. Om te mogen werken ben je verplicht in het bezit te zijn van een eigen legitimatiebewijs (identiteitskaart). Bij controle van de overheid moeten we deze kopie kunnen tonen.

Als je vorig jaar al bij ons gewerkt hebt moet je ook gewoon alles invullen! Plukkers die voorgaand jaar/jaren onvoldoende inzet hebben getoond worden geweigerd.

Vakanties 2024:
De meivakantie valt in week 18: 27 april t/m 5 mei (in deze week plannen we de infodagen)
De zomervakantie valt dit jaar:
Voor Regio Noord van 20 juli t/m 1 september
Voor Regio Midden van 13 juli t/m 25 augustus
De meeste scholen in deze buurt vallen onder Regio Noord.

Aanmelden

Algemene voorwaarden - Privacyverklaring