Blauwe bessen plukken op de Greftenhoeve


Deze pagina is 12 april 2022 bijgewerkt.

De Greftenhoeve is een Blauwe bessenkwekerij. De kwekerij is 13 ha groot. In de periode van ± 13 juli tot 15 september worden er miljoenen bessen rijp! Deze bessen worden voor een groot gedeelte geplukt door scholieren. We hebben daarom elk jaar ± 200 scholieren nodig die ons helpen de klus te klaren. We hebben alleen mensen nodig in week 27 t/m 35. Geef je dus tijdig op want we werken op volgorde van aanmelding! Zorg er wel voor dat je weet wanneer je op vakantie gaat voordat je je opgeeft. Als je je hebt opgegeven en het is je eerste keer dan krijg je in het voorjaar, telefonisch een uitnodiging voor de informatie/kennismakingsmiddag, er wordt dan een presentatie gehouden en we kunnen dan persoonlijk kennis maken. De infomiddagen houden we in meivakantie. We checken dan ook even de gegevens die je hebt verzonden en we maken een kopie van je ID-kaart. Je krijgt een telefonische uitnodiging voor deze middag. Let op dat de afstand van je huis naar de kwekerij niet te groot is, je kunt dat bijvoorbeeld even checken op Google Maps (ons adres: Greftenweg 16, 7671PC Vriezenveen).
We versturen ook regelmatig een Nieuwsbrief via de email voor de Plukkers. Allerlei nieuwtjes en wetenswaardigheden worden hier in vermeld. Geef een e-mailadres op waar jij of je ouders regelmatig op kijkt.

Wat moet je doen?

Bij de Greftenhoeve ga je blauwe bessen plukken. Deze bessen pluk je in kratjes, en worden daarna verpakt, een gedeelte wordt verkocht aan huis en een gedeelte op de veiling aan winkeliers. Het is erg belangrijk dat de bessen zorgvuldig en netjes geplukt worden. Het werk is buiten in de kwekerij, als het 's morgens regent of de struiken zijn nat van de dauw of regen dan beginnen we wat later. De struiken moeten droog zijn als we beginnen met plukken. We plukken niet in de regen! Je kunt tijdens het plukseizoen elke dag op deze site onder de knop "Veilingplukkers" zien hoe laat je moet beginnen. Er wordt van jou verwacht dat je de vastgestelde hoeveelheid bessen plukt, dit varieert per dag en heeft te maken met het aanbod van de rijpe bessen op het land. Wij vragen van jou een goede motivatie en een serieuze en positieve inzet! De opgave is niet vrijblijvend we gaan er vanuit dat je dan ook beschikbaar bent! Je krijgt per kilo betaald, je bepaalt zodoende je eigen uurloon, dat kan makkelijk oplopen tot 5 euro/uur.
We verwachten van jou dat je zorgvuldig en netjes werkt. De bessen die je plukt moeten van een zeer goede kwaliteit zijn. We willen ook dat je flink doorwerkt, zo verdien je ook het meest.


Wanneer moet je dan werken?

Je wordt opgeroepen op volgorde van aanmelding. Op de website onder veilingplukkers kun je zien welke personeelsnummers aan de beurt zijn, zit je hierbij dan kun je beginnen, dus hou de website in de gaten! Je kan alleen voor ons werken als je je aangemeld hebt en bent ingeschreven. De nieuwe plukkers, die dit jaar voor het eerst aangemeld hebben, moeten eerst informatiemiddag gevolgd hebben, hiervoor krijg je telefonisch een uitnodiging. Het is vaak zo dat we elke morgen op een andere tijd beginnen, omdat de struiken droog moeten zijn als we beginnen met het plukken (kijk daarom elke dag op de pagina "Veilingplukkers"). We werken ongeveer 4 tot 5 uur per dag, dus neem brood en drinken mee, je bepaalt zelf wanneer je pauze neemt.

Het plukkersfeest

Elk jaar aan het eind van het seizoen houden we het plukkersfeest. Als je naar het plukkersfeest wil dan moet je de toegang verdienen, deze verdien je door in totaal tenminste 200 kg bessen te plukken. Het plukkersfeest is een gezellige avond met een barbecue, muziek en heel veel plukkers en de bekendmaking van de plukker van het jaar.

Aanmelden

Als je het bovenstaande goed gelezen hebt kun je je opgeven met onderstaand formulier. Als je binnen 2 weken geen persoonlijke bevestiging hebt gekregen dan kun je het beste even bellen of je aanmelding wel goed is doorgekomen. Zorg ervoor dat je een e-mail adres opgeeft waar je regelmatig opkijkt! We versturen naar dit adres regelmatig een nieuwsbrief. Onvolledige opgaven worden niet in behandeling genomen! Op de kennismaking/infomiddag maken we een kopie van je identiteitskaart. Om te mogen werken ben je verplicht in het bezit te zijn van een eigen legitimatiebewijs (identiteitskaart ). Bij controle van de overheid moeten we deze kopie kunnen tonen.
Als je vorig jaar al bij ons gewerkt hebt dan toch ook alles invullen! Plukkers die voorgaande jaar/jaren onvoldoende inzet hebben getoond worden geweigerd!

Vakanties 2022:
De mei vakantie valt in week 18: 30 april t/m 8 mei (infodagen)
De zomervakantie valt dit jaar:
Voor Regio Noord van 16 juli t/m 28 augustus
Voor Regio Midden van 9 juli t/m 21 augustus
De meeste scholen in deze buurt vallen onder Regio Noord.

Aanmelden