Over de blauwe bessen van de Greftenhoeve


Deze website is 16 juli 2021 bijgewerkt.

De Greftenhoeve is een blauwe bessenkwekerij, gespecialiseerd in het kweken van blauwe bessen voor de verse consumptie. Het grootste deel van de vers geplukte bessen gaat naar de veiling Fruitmasters in Geldermalsen, een deel is voor de verkoop aan huis.

U kunt bij ons blauwe bessen geplukt kopen, maar veel leuker is zelf plukken op het zelfplukland. Ook kleinfruit zoals rode en zwarte bessen en kruisbessen hebben we in het assortiment. Buiten het seizoen 16 september tot 1 juli verkopen we ook bevroren blauwe bessen uit de diepvries. U kunt online diepvries blauwe bessen kopen in de webshop.

Op het boerenerf, onder de oude eikenbomen of in de hooischuur kunt u een kopje koffie met blauwe bessenvlaai gebruiken. In onze boerenwinkel kunt u onze eigen gemaakte blauwe bessen producten kopen maar ook een aantal bijzondere streekproducten uit Twente.

Het is leuk om een fietstocht in de buurt van de Greftenhoeve te rijden, u kunt de route langs het unieke natuurgebied de Engbertsdijkvenen plannen. Het Twents wandelnetwerk en het fietsknooppunten systeem ligt dicht in de buurt. De combinatie van zelfplukken en een fietstocht biedt een dagvulling.
 • We zijn vanaf 15 juni t/m 15 september elke dag geopend, van 9.00 tot 17.00 uur, LET OP!! ZELPLUK ALLEEN OP WOENSDAG T/M ZATERDAG, zondags en op feestdagen zijn we gesloten.
 • Buiten het seizoen hebben we de boerenwinkel alleen op maandag en woensdag van 10.00 tot 17.00 en op afspraak geopend.
 • Groepen op afspraak.


 • Graag zien we u deze zomer in goede gezondheid op ons bedrijf!
  Laatste nieuws

  De zomer komt eraan!

  02-06-2021
  Eindelijk is het weer mooi weer. We krijgen zin in de zomer!

  Vanaf 15 juni is de winkel en het terras geopend van maandag tot en met zaterdag. We zijn vanaf dat moment geopend voor verkoop van onze producten, blauwe bessen uit de diepvries en natuurlijk een kopje koffie met vlaai.
  De bessen zijn nu alleen nog niet rijp! Door het late voorjaar zullen de bessen later rijp zijn dan andere jaren. Op dit moment is het nog lastig inschatten wanneer dit zal zijn. Zodra het duidelijk wordt werken we natuurlijk de pagina "wat is er rijp" op onze website bij.

  We hopen u binnenkort weer terug te zien op ons bedrijf!
  Ouder nieuws →